Τα διαμερίσματα μας βρίσκονται σε προνομιακή θέση για την διαμονή υποψηφίων φοιτητών του πανεπιστημίου Κρήτης καθώς φυσικά και του ΤΕΙ Κρήτης στα Περιβόλια.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο

Το πανεπιστήμιο Κρήτης βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη του Γάλλου. Σύμφωνα με τους χάρτες τις Google βρίσκεται μόλις 6,9χλμ από τα διαμερίσματα μας και περίπου 20 λεπτά δρόμος. Η στάση του λεωφορείου προς Ρέθυμνο-Πανεπιστημιούπολη είναι στα 50 μέτρα από το κτίριο. Έχει τακτικά δρομολόγια. 

Στην Πανεπιστημιούπολη του Ρεθύμνου βρίσκονται τα τμήματα της:

  • Φιλοσοφικής Σχολής (Φιλολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών)
  • Σχολής Επιστημών της Αγωγής (Προσχολικής Εκπαίδευσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης) και
  • Σχολής Κοινωνικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (Κοινωνιολογίας, Οικονομικών Επιστημών, Ψυχολογίας και Πολιτικών Επιστημών )

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ    

ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ  

ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ


ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ    

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ   

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ    

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ  

ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ  

ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ  

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο: Τμήμα Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στο ΡΕΘΥΜΝΟ βρίσκεται στα περιβόλια μόλις 200 μέτρα από τα διαμερίσματα μας. 

Το τμήμα Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής είναι μοναδικό στο είδος του στην Ανώτατη Εκπαίδευση στην Ελλάδα και έρχεται να καλύψει τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες σε ειδικευμένους μηχανικούς στο χώρο του ήχου, της Μουσικής Τεχνολογίας και της Ακουστικής. Πέραν της εκπαίδευσης το Τμήμα έχει από ιδρύσεως του αυστηρά ερευνητικό προσανατολισμό και εξωστρέφεια μέσω των οποίων οι φοιτητές βρίσκονται σε άμεση επαφή με τις εξελίξεις στο χώρο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με την ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων και προγραμμάτων συνεργασίας με Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.

Πρόγραμμα ERASMUS

Στα διαμερίσματα μας φιλοξενούμε και φοιτητές από το πρόγραμμα erasmus του πανεπιστήμιου Κρήτης στο Ρέθυμνο. 

Κατόπιν επικοινωνίας και ανάλογα τα άτομα που θα επισκεφτούν το Πανεπιστήμιο, κανονίζουμε κατόπιν διαθεσιμότητας το κατάλληλο δωμάτιο για την διαμονή του φοιτητή.

Το πρόγραμμα Erasmus ξεκίνησε το 1987, και το 2012 γιόρτασε τα 25α του γενέθλια. Είναι μία από τις διασημότερες δράσεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, και απευθύνεται στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Υποστηρίζει τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΧΑΕ), και ενισχύει τη συμβολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της ανώτερης επαγγελματικής κατάρτισης στη διαδικασία της καινοτομίας. Πέρα από τα ακαδημαϊκά οφέλη, προωθεί τον διαπολιτισμικό διάλογο και ενισχύει την ταυτότητα του ευρωπαίου πολίτη. 

Το εν λόγω πρόγραμμα, όσον αφορά τη φοιτητική κινητικότητα, έχει χαρακτηριστεί κοινωνικό φαινόμενο, καθώς στα πλαίσιά του έχουν μετακινηθεί πάνω από 3.000.000 φοιτητές σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και είχαν τη παράλληλη δυνατότητα επαφής με ξένους πολιτισμούς και κουλτούρες. Οι περισσότεροι από τους μετακινούμενους φοιτητές χαρακτήρισαν την περίοδο αυτή ως εμπειρία ζωής.
Στο πλαίσιο του προαναφερόμενου προγράμματος, το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει συνάψει πάνω από 500 διμερείς συμφωνίες συμμετέχοντας ταυτόχρονα στις ακόλουθες δράσεις: Κινητικότητα Φοιτητών για σπουδές
Κινητικότητα Φοιτητών και αποφοίτων για πρακτική άσκηση
Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς και Συσσώρευσης Πιστωτικών Μονάδων (ECTS)
Παράρτημα Διπλώματος (DS)
Κινητικότητα διδακτικού προσωπικού για διδασκαλία
Κινητικότητα λοιπού προσωπικού για επιμόρφωση
Κοινά μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών

 

 

  • Tweets